Miért érdemes a hálózati akadémiánkon tanulni?

Mindazoknak, akik érdeklődnek a képzés iránt.

Megkértünk néhány volt diákunkat, hogy írják le tapasztalataikat és élményeiket a képzésről. Megállapításaikat a képekre kattintva olvashatjátok! Reméljük tanulsággal szolgálnak megjegyzéseik, és felkeltik az érdeklődést a Cisco ismeretekkel bővített IT rendszergazda képzés iránt!

Ha meg akarod tudni, hogy mi a fiúk véleménye a képzésről, akkor kattints duplán a képekre!

Kovács Gábor

Orange Business Services

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy beszámolhatok Nektek az iskolában szerzett tapasztalataimról,valamint arról, hogy mit tudtam elérni az ott töltött éveknek köszönhetően. Azon szerencsések közé tartozom, aki az elsők között kezdhette a Cisco képzést az iskolában és bizton mondhatom nélküle nem jutottam volna, oda ahol vagyok.
Jelenleg az „Orange Business Services” multinacionális cég alkalmazásában dolgozom és a VilágBank (WorldBankGroup) kommunikációs hálózatának vagyok a tervező mérnöke, fejlesztője és az innovációs fejlesztésekért felelős embere. Ez egy úgynevezett „MegaCluster” rendszer 50.000 végponttal, közel 150 országban működő irodákkal. Washington D.C.-ben van a központ ahol 15 000 ember használja, és ahol jelenleg én is élek kisebb-nagyobb megszakításokkal már 4 éve.
Hosszú volt az út idáig. Az iskola befejezése után a Cisco TAC-nél helyezkedtem el, mint hálózati támogató mérnök (support engineer). Itt 2 évig dolgoztam a „Voice” csoportban, ahol elsajátítottam a szakma alapvető követelményeit. Ezután a Synergon rendszerintegrációs cégnél lettem tervező, telepítő és támogató mérnök. Itt a tervezési követelményeket és ügyfelek kezelését tanultam főként és bejártam Magyarország nagy részét. A „General Electric” volt a következő állomás, ahol Cisco és Avaya tervező és telepítő mérnök voltam. Ekkor beutazhattam Európát és a Közel-Keletet ahol különböző telefonközpontok telepítésével foglalkoztam. Ezt követően kerültem az Orange-hoz, ahol eleinte tervező-mérnökként Cisco technológiával, majd a tervező csoport vezetőjeként dolgoztam (egy 10 fős mérnök csoport; India, Egyiptom, Magyar, Svájc, Francia és Amerikai mérnökökkel). Főként Cisco Unified Communications területen, de sokszor foglalkozom Microsoft Lync (újabban Skype for Business) technológiával is. Az itt töltött évek alatt bejártam több mint 20 országot Dél-Amerikától a Távol-Keletig, ami sok tapasztalatot adott.
Mindezt annak köszönhetem, amit a ReZsiben tanultam, de legfőképp az inspirációért amit Garamhegyi Tanár úr biztosított az ott töltött 2 év alatt. Mind elméleti, mind gyakorlati területen messze az elvárások felett teljesített az iskola és az egész tanári gárda. A néha unalmasnak tűnő kötelező elméleti anyagok után, mindig egy gyakorlati rész következett, hogy könnyen összeköthető legyen az elmondott tartalom a valós működéssel. Rengeteg előadás külsős cégektől (Legrand, Cisco Academy) és tanulmányi kirándulások még inkább segítettek abban, hogy érdekessé varázsolja a tanulmányi éveket és életre szóló barátságok alakuljanak ki. Az osztály létszáma, a tananyag mérete és a napi tanulási szint mindig épp elegendő volt, hogy kényelmesen és élvezettel lehessen megtanulni az egyes modulokat. A számítógépes géppark, a Cisco eszközök és kábelezési struktúra illetve a távoli eléréssel bárhol, bármikor és bármilyen tesztet el lehetett végezni. Az órák és tananyag felépítése miatt senki nem maradt le, mindig volt elegendő idő és lehetőség segíteni azoknak, akiknek nehezebb volt megérteni az egyes részeket. A vizsgák mindig pontosan és precízen voltak megszervezve és opcionális volt különböző nyelveken megcsinálni azokat.
Sok diákkal tartom a kapcsolatot és tudom, hogy ők is hasonlóképp vélekednek, ami magáért beszél. Az iskola által szerzett tudás és szakmai bevezető bőven elég, hogy a szakmában biztos háttérrel induljon el bárki és magas karriert érjen el az évek alatt.

Kiss Szabolcs

CCIE #47534 Dimension Data Magyarország Kft.

Kiss Szabolcs vagyok, a 2004-2006-os évfolyam diákja. A záróvizsga után 3 hónappal már egy multinacionális vállalat alkalmazottjaként dolgoztam Budapesten, ahol a világ minden tájáról érkező hálózati hibákkal kellett nap, mint nap megküzdenem.
Mindez magabiztos angol nyelvtudást és stabil szakmai alapokat igényelt, melyre tovább tudtam építeni a karrierem.
Sok végzőssel együtt én vagyok az egyik bizonyítéka annak, hogy mindkét tudás megszerezhető e képzés során. 2015 szeptemberében lesz 9 éve, hogy informatikai rendszermérnökként dolgozom. Ez alatt az idő alatt volt szerencsém részt venni kisebb szaktudást igénylő karbantartási feladatoktól kezdve, országokon átívelő informatikai rendszerek tervezéséig és telepítéséig mindenféle projektekben.
Karrierem nem lett volna ennyire sikeres, ha a képzésen dolgozó oktatók nem lettek volna elhivatottak és lelkiismeretesek, valamint ha az iskola nem biztosított volna megfelelő körülményeket a felkészüléshez. A tanfolyam számomra olyan jó alapokat adott, hogy 2015 márciusában sikerült megszereznem a szakma doktorijának is nevezett CCIE minősítést, mely ideáig nagyjából csak 100 magyar mérnöknek sikerült. Egyes kutatások szerint ma Magyarországon 10.000-nél több betöltetlen informatikai állás van. Az itt megszerezhető szakmai és nyelvtudással ezen állások komoly része karnyújtásnyira kerül. Bátran ajánlom minden továbbtanulni vágyónak!

Tari Sándor

okosIT - CnK Informatikai Kft

8. osztályos tanulóként talán semmiben nem volt olyan biztos, mint abban, hogy felnőttként számítógépekkel szeretnék foglalkozni. Szüleimmel olyan iskolát kerestünk, ami a lakhelyünkhöz közel található és ahol érettségi után van lehetőség szakmai informatikát tanulni. Így esett a választás a Remenyik Zsigmond szakközép iskolára, ami (15 év távlatából) azt hiszem, a legjobb döntést volt! A sok tanulás mellett rengeteg program és lehetőség (kirándulások, diák napok, délutáni szakkörök és gépterem használat) színesítette a 4 szakközepes évet, ami ezek által úgy elrepült, hogy mire „feleszméltem” az érettségi bizonyítvánnyal a kezemben vártam, hogy beiratkozhassak a ReZsi informatikai képzéseire.
A 2 x 2 éves szakmai képzések után Budapesten helyezkedtem el, ahol egy informatikai cég szerviz-technikusként kezdtem dolgozni, majd 4 évvel később már szakmai vezetőként közel 50 ember munkáját irányítottam.
Jelenleg a saját tulajdonú cégünkben dolgozom, amit ReZsi-s barátommal Mátéval alapítottunk. Főként informatikai hálózatok kivitelezésével és micro- kisvállalkozások IT-rendszereinek üzemeltetésével foglalkozunk.
Úgy gondolom, hogy a suliban megszerzett tudás és az engem is tanító tanárok nélkül most nem tartanék ott, ahol tartok. Ezúton is köszönöm a munkájukat és ajánlom a Remenyiket mindenkinek!

Kárpáti Koppány

Hálózati tervező mérnök

Én is az iskola tanulója voltam anno és jó szívvel merem ajánlani ha érdekel az informatika és azt fontolgatod, hogy esetleg pályádnak is ezt válaszd. Ha itt tanulsz megkapod az alapokat amivel sikeres lehetsz a szakmában. Az itt szerzett képesítéssel és tudással azonnal sikerült elhelyezkednem amint kikerültem az iskolából, és mindmáig alapvetően az itt szerzett tudásnak köszönhetem, hogy sosem jelentett problémát munkát találnom, még a válság idején sem. .
A Cisco-nál kezdtem a karrierem, mint ügyfél támogató mérnök, majd a Getronics és később a Lufthansa színeiben foglalkoztam hálózat-biztonsági üzemeltetéssel, ezután a Vodafone International-nél dolgoztam mint hálózat-biztonsági tervező mérnök és jelenleg a Citibank International-nél foglalkozom a vállalat hálózat tervezési szabványainak és direktíváinak kialakításával és tesztelésével.
A megszerezhető tudás minősége mellett van még néhány ok, ami kiemeli az intézményt a többi közül, az Iskola kicsi és a légköre ennek megfelelően családias és barátságos, mindenki ismer mindenkit, emiatt a kezdeti beilleszkedés rövidebb, mint a nagyobb intézményekben és a kialakuló kapcsolatok is szorosabbak, személyesebbek és tartósabbak, diák-diák és tanár-diák viszonylatban egyaránt. Ennek köszönhetően, ha valamiben tehetséges vagy sokkal könnyebben észreveszik a tanárok is és tudnak támogatni, segíteni tehetséged kibontakoztatásában.
Mindmáig szívesen emlékszem az Alma Mater-ben töltött évekre és arra a tudásra épül a munkám, amit ott szereztem. Az iskolában megszerzett naprakész ismeretekkel könnyű akár elhelyezkedni, de komoly előnyt jelent egy felsőoktatási intézményben is.

Birincsik Gábor

Hálózati tervező mérnök

Birincsik Gábor vagyok, 2008-2010-es évfolyam hallgatója voltam. Karrierem során megfordultam az AT&T Global Network Services amerikai cégnél, mint Senior System Engineer, illetve banki szférában is. Főként Cisco és Juniper eszközökkel foglalkozom és leginkább globális projektek tartoznak alám, amelyek elvezethetnek engem Kanadától kezdve Új-Zélandig bárhová. A munkám révén van olyan időszak, amikor rengeteget kell utaznom, más kontinensekre, illetve izgalmasabbnál izgalmasabb helyekre, ahova egyébként másképp nem jutnék el.
A képzést nagyon szerettem, állandóan találtunk valami kihívást. A laborok érdekesek és az adott szinten a lehető legkomplexebb voltak. Mind e mellett a tanárok nagyon jó órákat tartottak és mindig élvezetes volt ott részt venni az órán és hallgatni az előadásokat. Tanár Úr oda figyelt arra, hogy mindenki alaposan felkészüljön a vizsgákra, versenyekre. Ha a visszatekintek a Remenyikben eltöltött két évre, akkor iskolai pályafutásom legjobb évei voltak. Az utolsó félévet különösen élveztem, a sok szakmai versenyt, illetve az ezzel kapcsolatos utazásokat. Ezek az alkalmak ehetőségeket biztosítottak a nagyobb cégeknek megismerkedni velünk, és nekünk a vállalatokkal.
Aki erre a képzésre jelentkezik, annak garantáltan jó munkahelye lehet. Fontos az idegen nyelv ismerete, főleg egy nemzetközi cégnél. Az iskolában végzettek közül nagyon sokan dolgoznak már nagy informatikai cégeknél, nemzetközi vállalatoknál. Ezért az iskola hatalmas kapcsolati tőkével rendelkezik a volt diákok révén.
Gyakran visszalátogatunk az iskolába egy-egy napra, és a mostani diákokkal megosztjuk a saját tapasztalatainkat, esetleg segíthetjük az elhelyezkedést a későbbiekben, mind belföldön mind külföldön egyaránt.Cisco Akadémai hálózat

A Cisco Hálózati Akadémia (Cisco Networking Academy) 1997-es alapítása után 1999-ben kezdte meg működését a haznákban. Iskolánk 2003-ban csatlakozott a programhoz. A képzés célja a hálózati informatikai ismeretek és a Cisco technológia terjesztése. Ma már 165 ország közel tízezer akadémiáján, mintegy egymillió diák tanulja az online elérhető ismereteket.

A Cisco és a partnerei által kibocsátott elektronikus tananyagokat (ITE, CCNA, Linux Essential) oktatási intézményünk az OKJ (54 481 04) IT rendszergazda képzésbe integrálta , így a tanulóinknak lehetőségük van a hazai vizsgarendszeren kívűl nemzetközi ipari minősítések megszerzésére is.

Mivel ugyanazt az ismeretanyagot a világ számos országában oktatják, ezért lehetővé vált, hogy a képzésben résztvevő diákok hazai, európai és világveresenyeken is összemérjék tudásukat. Ez a kihívás hatalmas ösztönő erő, amelynek segítségével diákjaink is nagyon komoly szakismeret szerezhetnek.Motto:
"... Így épül lassan a világ, ... sohasem ezer és tízezer esz- tendőre, de mindíg húszra, huszonötre, harmincra, az élő emberek vágya, reménye, kívánsága és igénye szerint."

(Remenyik Zsigmond)