ITSH partneriskolák regionális versenye 2017.

2017. november 24-én, az elődöntőben, az ITSH online feladatsorát kellet kitöltenük a jelentkező tanulóknak.
Közüllük iskolánként a 3 legjobban teljesítő diák került a 2017. december 01-én megrendezett döntőbe.

A versenyzőknek Debrecenben az Alföld Szakképző Centrum által biztosított helyszínen, érdekes és komoly szakmai kihívást jelentő feladatokat kellett megoldaniuk, amelyeket az IT Services Hungary szakemberei állítottak össze.

A verseny szervezői az életből vett problémákat egy Star Trek kerettörténetbe ágyazva, úgynevezett hibajegy kezelő rendszer segítségével küldtek át a versenyzőknek, akiknek megadott idő alatt kellett megoldaniuk az egyes problémákat.

Az alapvető hardvers feladatokat, a komoly windows- és linux szervers problémákat, illetve a hálózati hibakeresési feladatokat 6 óra megfeszített munkával sikerült diákjainknak leküzdeniük.

A verseny különlegessége az volt, ami egyben mindent elmond a verseny nehézségéről is, hogy a versenyzők mindent elérhető eszközt, így akár az internetet is felhasználhatták a hibák elhárításához. Sőt, az ITSH szakembereihez is fordulhattak segítségért, ami természetesen pontlevonással járt.

A végeredmény számunkra nagyon szép sierrel járt, hiszen a kezdők kategóriájában sikerült az első helyen végezni!

A győztes csapat teljesítményéhez gratulálunk:

munkáját ez úton is köszönjük!


ITSH partneriskolák regionális versenye 2015.

Kedves kiválasztottak!

Réges régen egy messzi-messzi Galaxisban a kereskedelmi Unió széthullásával megszűnt az összes IT szolgáltató.

Így a D/Crypt Information Services lett az egyedüli cég, ami megkapta a lehetőséget, hogy informatikai szolgáltatásokat nyújtson mind a Birodalom, mind a lázadók számára.

Sikerült jó üzletet kötnünk Jabba the Hutt-al, aki nagy kedvezménnyel adott nekünk pendrive-ot, amin Windows Server 2008 R2 telepítő is van, illetve 2 PC-t.

Ezeket az eszközöket és az első feladat leírását a teremben lévő aztalon fogjátok megtalálni, és ezekkel megkezdhetitek majd a szolgáltatás nyújtását ügyfeleink részére.

Mindenki munkájára és kiváló szaktudására, valamint diszkréciójára számítunk!

Üdvözlettel:

Management

D/crypt Information services


November 26-án kezdődött meg az ITSH partneriskolák regionális versenye, kezdő és haladó kategóriában. Iskolánkat, a házi előválogató verseny után, egy kezdő csapat képviselte. A Star Wars kerettörténet köré felépített 6 órás versenyen az informatika legkülönbözőbb területein kellett a résztvevőknek bizonyítani szakmai tudását:

Gép összeszerelés, csomagelfogás és levelezés, hálózat kialakítás, windows 2008 szerver telepítés, Active Directory kialakítás, virtuális gépek létrehozása, Packet tracer hálózat szimulációs feladat, IT biztonság - Halálcsillag tervrajzának megszerzése. Asset Management web alkalmazás létrehozása, és Help Desk funkció kialakítása.

A szervezők jó humorérzékkel, és érdekes feladatokkal látták el a csapatokat:
"A csapatok egyik feladata, hogy a buckalakók által hátrahagyott alkatrészekből, a földszinti termekben állítson össze egy szervert, amire a későbbiekben kiépítitek a lázadók és a birodalmiak virtuális infrastruktúráját." ...
"Sajnos a levelező szerverünk elérési informáációit tartalmazó adathordozó szállítás közben megsérült. Az adathordozó visszaállítása várhatóan 10:30-kor fejeződik be. Szerencsére egy szerver továbbítja ezeket azadatokat egy véletlenszerű UDP csatornán, ami közvetlen csomag-analizálással elérhető."

A jó hanggulatú izgalmas versenyben Iskolánk 13. évfolyamos kezdő csapata az előkelő 3. helyezést érte el!

A MAC-Fejek csapat tagjai:
  1. Hudák Ádám
  2. Mihály Péter Zsolt
  3. Szalai Márk
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

Motto:
"... Így épül lassan a világ, ... sohasem ezer és tízezer esz- tendőre, de mindíg húszra, huszonötre, harmincra, az élő emberek vágya, reménye, kívánsága és igénye szerint."

(Remenyik Zsigmond)