Pályázatok

Pedagógus továbbképzés Balatonfüreden

„Lelki egészség fejlesztése önismereti technikák segítségével” című továbbképzésen vettek részt a Remenyik Zsigmond Középiskola pedagógusai Balatonfüreden. Kerekes Barbara pszichológus által tartott elméleti és gyakorlati képzés célja az volt, hogy a résztvevők tapasztalatot nyerjenek a sajátélmény-jellegű személyiségfejlesztés terén. A képzés – a Széchenyi 2020 Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott Innovatív iskolafejlesztés a Füzesabonyi Remenyik Zsigmond Középiskola, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában című TÁMOP-3.1.4.C-14-2015-0371 – pályázat támogatásával valósul meg.

Önismereti tréning

Füzesabony, 2015. november 5.

Konfliktuskezelési-tréning pedagógusoknak

Havasi Tünde pszichológus irányításával 3 napos konfliktuskezelési-tréningen vesznek részt a Remenyik Zsigmond Középiskola pedagógusai Dormándon, a Hétvezér Csárdában. A tréning elsősorban gyakorlat-központú és olyan módszerek elsajátítására alkalmas, melyet a mindennapokban hasznosíthatnak az iskola tanárai. A képzés – a Széchenyi 2020 Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott Innovatív iskolafejlesztés a Füzesabonyi Remenyik Zsigmond Középiskola, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában című TÁMOP-3.1.4.C-14-2015-0371 – pályázat támogatásával valósul meg.

Konfliktuskezelés

Füzesabony, 2015. október 28.

Egészség nap a Remenyikben

Közös aerobikkal kezdődött a nap a Remenyik Zsigmond Középiskolában, a TAMOP 3.1.4 projekten belül megrendezett Egészségnapon. Pénteken aktív és passzív elfoglaltságokon vehettek részt. Kipróbálhatták az aerobikot, a zumbát és a jógát, aki a sport mellett az egészséges táplálkozásra is kíváncsi volt előadásokat hallgathatott a tantermekben a paleo táplálkozásról és a testedzés során használatos táplálék-kiegészítőkről. A fiatalok ellenőrizhették fittségüket az InBody testösszetétel analizátorral, amely teljes körű testösszetétel-elemzést hajtott végre.

Bányai Csaba instruktor és személyi edző elmondta a mai fiataloknak oda kell figyelni a táplálkozásukra. Kevesen törődnek a helyes étkezéssel és a rendszeres sporttal. A középiskolás korosztály még könnyebben be tudja építeni a mindennapjaiba a rendszerességet és egészségre való odafigyelést.

A pénteki Egészségnap a harmadik rendezvény, melyen részt vehettek az intézmény diákjai. A projekt május elsején indult és egészen október 31-ig tart. A program során eddig elutazhattak a tanulók a balatonfüredi sport- és nyelvi táborba, valamint az iskola sporteszközöket szerzett be.

További képek

Füzesabony, 2015.09.11.

Remenyikes diákok Balatonfüreden

A Remenyik Zsigmond Középiskola az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott Innovatív iskolafejlesztés című TÁMOP-3.1.4.C-14-2015-0371 azonosítószámú pályázat keretén belül, 2015.06.01-2015.06.05 között a középiskola tanulói Balatonfüredre utaztak. A Balaton partján elszállásolt diákok a természet közeli sporttábor keretein belül változatos sportprogramokon, míg a nyelvi táborra érkezők angol nyelvi foglalkozásokon vettek részt. A tanulók a jó hangulatban telő foglalkozások mellett élvezték a táj szépségét, kihasználták a gyönyörű nyárias időjárást, és rengeteg időt töltöttek a szabadban.

Fényképek:

Balatonfüred

Füzesabony, 2015.06.08.

Nyertes pályázat a Remenyik Zsigmond Középiskolában

Közel 12 millió Ft támogatást nyert el a helyi középiskola az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott Innovatív iskolafejlesztés című TÁMOP- 3.1.4.C-14-2015-0371 jelű pályázatán.

A projekt keretében az alábbi programok valósulnak meg:

A pályázat lehetőséget biztosít digitális tartalmak, taneszközök, sportszerek és sporteszközök beszerzése, oktatási gyakorlatban való használatára.

A projekt időtartama: 2015.05.01.-2015.10.31.

Füzeshírek

Füzesabony, 2015.05.01.
Motto:
"... Így épül lassan a világ, ... sohasem ezer és tízezer esz- tendőre, de mindíg húszra, huszonötre, harmincra, az élő emberek vágya, reménye, kívánsága és igénye szerint."

(Remenyik Zsigmond)